Orakulli i kuzhinës 25 Maj 2019

Nga zgjedhja e makaronave deri tek përgatitja e salcës, ja disa sekrete që na mësojnë italianët për pjatën e tyre tipike

Orakulli i kuzhinës


Makaronat janë të dashura për të gjithë kur gatuhen në mënyrën e duhur dhe me shijen e preferuar. Për të pasur gjithmonë të njëjtën përshtypje për to edhe kur i gatuani në shtëpi do ju sugjeronim disa këshilla të thjeshta:

1. Përdorni një tenxhere të madhe, për një zierje uniform aldente. Ju këshillojmë sa më shumë ujë dhe hapësirë për makaronat tuaja. Ja pse Tescoma i ka dedikuar një tenxhere të tillë makaronave.

2. Përdorni një tenxhere me kullese për një kullim të shpejt si dhe për të ruajtur ujin e makaronave i cili është perfekt për shijen e salcës. Edhe për këtë ka menduar Tescoma ku përveç tenxheres së madhe ajo vjen 2 në 1 bashkë me kullesën e lartë brenda saj.

3. Nëse ju nuk jeni të kënaqur nga markat e makaronave në treg ju mund t'i përgatisni lehtësisht ato në shtëpitë tuaja me një makineri manuale, mjaft komode të cilën jua ofron sërish Tescoma, ku do të gjeni edhe recetat e larmishme. 

4. Kaloni gjithmonë makaronat në salcë dhe jo salcën mbi makarona. Ky është një moment final dhe deçiziv, pasi vetëm në këtë mënyrë makaronat thithin më shume shije. Tiganët e tipit WOK nga Tescoma kanë thellësinë e duhur për përgatitjen e salcës dhe miksimin unik në shije me makaronat.

5. Aksesorët e silikonit për servirjen e makaronave ruajnë gjithashtu nxehtësinë e tyre gjatë kalimit në pjatë.

6. Ju i servirni gjithmonë makaronat në çfarëdolloj pjate, por për të ruajtur shijen dhe nxehtësinë ne ju sugjerojmë një pjatë të thellë. Linja e pjatave CREMA nga Tescoma ju vjen gjithashtu në ndihmë për të ndjerë nën hundë avujt e nxehtë deri në kafshatën e fundit.

7. Shpesh ju mbeten nga makaronat e gatuara me kaq shumë përkushtim dhe ato nuk kanë të njëjtën shije nëse konsumohen në një moment të dytë, por me një tigan që ju lejon ta përdorni edhe në furrë ju mund të rigatuani makaronat e mbetura duke ruajtur të njëjtën shije.

Jepini shije the cilësi të shëndetshme makaronave me udhëzimet dhe aksesorët e duhur në kuzhinë nga @Tescoma_Albania

#TescomaHomeMadeWithLove.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor