Kujdesi per fytyren 6 Maj 2019

Çfarë janë pikat e zeza? Si krijohen dhe si mund të zhduken sa herë që dalin në sipërfaqe,sipas dermatologëve

Kujdesi per fytyren

Le të jemi të sinqertë ne e dimë se ne nuk duhet ta bëjmë, por puçrrat pikat e zeza mund të jenë aq të bezdisshme sa na detyrojnë ti shtypim gjithnjë. Plus, nuk është vetëm procesi që na pëlqen, por edhe rezultati: lëkurë e pastër dhe e bukur.

Por, duke shkuar tek dermatologu juaj për heqjen e rregullt të pikave të zeza do të jetë shumë e kushtueshme.  Kështu që duhet të dini se ka disa mënyra për t’i hequr ato vetë. Si fillim mësoni çfarë janë pikat e zeza?  Ato janë gropëza të vogla në lëkurë të përbëra nga melaninë e pastër. Vendet që dalin më shpesh janë në hundë, në ballë, faqe dhe mjekër. Ato janë më pak të dhimbshme dhe të dukshme në krahasim me puçrrat apo aknet.

Nëse e gjeni veten me këtë problem ndiqni disa nga këto këshilla nga dermatologët:

Përdorni një skrab, ose një peeling me acid për të zhdukur pikat e zeza para se ata mund të formohen.

Përdorni  një furçë pastrimi për fytyrën.

Merrni ilaçet e duhura nga dermatologu nëse vuani nga aknet.

Pastroni pikat e zeza ekzistuese.

 

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor