Marredhenia ne çift 29 Prill 2019

Menduat se jeta juaj seksuale mbaroi pas të 40-ave? Ja se çfarë duhet të prisni pas kësaj moshe

Marredhenia ne çift

Nëse jeni vërtet duke humbur dëshirën, shikoni se si mund të përmirësoni jetën tuaj seksuale në vetëm një ditë. "Të dy burrat dhe gratë pësojnë ndryshime hormonale në të 40-tat e tyre që mund të shkaktojnë ndryshime në pjesën seksuale, dëshirë dhe rehati të përgjithshme fizike gjatë aktivitetit seksual", thotë Shannon Chavez, PsyD, CST, psikolog i licencuar dhe terapist i çertifikuar seksual në Los Anxhelos. "Ndryshimet në hormone mund të kërkojnë një rritje të stimulimit gjatë aktivitetit seksual ose përqendrim më të madh në kënaqësinë seksuale në mënyrë që të ngjallen".

Duhet të filloni të kujdeseni për shëndetin e zemrës tuaj: Ne nuk po flasim për gjendjen e jetës suaj të dashurisë. Sistemi juaj kardiovaskular është çelësi i një jete seksuale të lulëzuar. "Një sistem i shëndetshëm kardiovaskular është thelbësor për funksionimin seksual", thotë Gracie Landes, një trapiste e licencuar në New York. "Mbajtja e shëndetit të mirë fizik është i rëndësishëm."

Sasia dhe cilësia e vezëve të një gruaje zvogëlohen në mënyrë të konsiderueshme pas të 40-ave është më sfidues. Nëse jeni ende në kërkim të zgjerimit të familjes tuaj, ju mund të gjeni veten të angazhuar në trajtimet e pjellorisë dhe duke kryer shumë marrëdhënie seksuale. Por duke qenë se është pak më e vështire mundet që seksi të bëhet i mërzitshëm.

Gratë mund të përjetojnë më shumë orgazma se burrat: Ju mund të shihni mite që pretendojnë se gratë më të moshuara humbasin aftësinë e tyre për të kaluar në orgazëm, por ekspertët thonë se gratë mbi 40 vjeç mund të gjejnë më shumë kënaqësi në seks se sa kanë bërë ndonjëherë më parë. "Për disa gra, orgazma bëhet më e lehtë me përvojë, vetëbesim dhe rehati", thotë Landes. Në fakt, shumë gra mund të zbulojnë një fazë të dytë në përvojën e tyre seksuale: Ata e dinë se çfarë duhet për të arritur atje dhe nuk janë të trembur për ta bërë atë të ndodhë.

 

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor