Tendencat e fundit te modes 14 Mars 2019

Ja kush janë 4 market më të shtrenjta botërore që vendosin dhe tendencat e momentit

Tendencat e fundit te modes

Shtëpitë luksose të modës të njohura dhe si Haute Couture krijojnë veshje nga material jashtëzakonisht ekskluzive dhe duke I kushtuar një  vëmendje të veçantë.  Këto marka dizajnojnë, krijojnë dhe tregtojnë veshje dhe aksesorë të modës së lartë të cilat vendosin dhe trended e momentit të cilat janë të limituara në sasi. Sfilatat e tyre tregohen në katër vende të ndryshme të botës  Paris, Milano, Londër dhe Nju Jork. Shumë nga markat më të mira të stilimit në botë janë të bazuara në Evropë, veçanërisht në të gjithë Francën, Italinë dhe Britaninë e Madhe, dhe pavarësisht nga pasiguria globale ekonomike, sektori i modës luksoze vazhdon të rritet më shpejt se shumë industri të tjera.

Për shkak të kësaj, Forbes dhe “Business Insider” kanë bërë një analizë vjetore financiare të markave më të mira për të dhënë një listë të markave më të shtrenjta .

Chanel

Chanel S.A. është një shtëpi franceze e modës luksoze e specializuar në haute couture dhe veshje të gatshme, çanta, syze dielli, këpucë, kozmetikë, parfume, stoli, rripa. Chanel u themelua në Paris në vitin 1909 si "Shtëpia e Chanel" nga Gabrielle "Coco" Chanel, një ish këngëtare dhe stiliste. Coco Chanel bëri rroba elegante, minimaliste për grate.

Dolce & Gabbana

Shtëpia italiane e modës Dolce & Gabbana u themelua në vitin 1985 nga projektuesit Domenico Dolce dhe Stefano Gabbana. Pas paraqitjes së koleksionit të tyre të parë për gratë në Milan Fashion Ëeek në vitin 1985, ata hapën dyqanin e tyre të parë në vitin 1986. Në vitin 1992, shtëpia shfaqi linjën e saj të parë për burrat dhe filloi edhe më aromën e saj të parë eponymous. Dolce & Gabbana krijon një larmi produktesh mode, duke përfshirë veshje, këpucë, çanta, syze dielli, shikon, stoli, parfume dhe kozmetikë.

Valentino

Valentino S.p.A është një shtëpi italiane e modës e themeluar nga projektuesi Valentino Garavani në vitin 1960. Garavani, i frymëzuar nga vitet e hershme të kaluara që punoi në Paris, hapi dyqanin e parë të modës  në rrugën Condotti të Romës dhe filloi të krijojë veshje, këpucë, syze, parfume, ora dhe aksesorët, kryesisht për gratë. Shtëpia është e njohur dhe për stilimin e një nën si "Valentino red".

Burberry

Burberry është ndoshta shtëpia e modës luksoze më e njohur e Britanisë me qëndër në Londër, Angli. U themelua në vitin 1856 nga Thomas Burberry dhe vazhdon të tregojë veshjet e saj të markës tregtare, veshjet e gatshme, çantat, aromat, syzet dhe kozmetika deri në ditët e sotme.

 

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor