Ushqimi i ekuilibruar 14 Mars 2019

Përfitimet dhe efektet anësore të një diete pa karbohidrate; Dieta Keto ju ndihmon në problemet tuaja shëndetësore

Ushqimi i ekuilibruar

Çdo njeri i famshëm  ose jo po mundohet të ndjekë dietën Keto. Ajo mund të jetë e dobishme për kilet e tepërta por a keni menduar ndonjëherë si ndikon në anën emocionale dhe në gjumin tuaj?Nqs jo mësojeni më poshtë:  

Dieta Keto është e ulët në karbohidrate dhe sipas ekspertës së shëndetit Olivia ky plan rrit ndjesinë e fjetjes.   "Gazeta akademike" Neuroscience ushqyese "raporton se keto dietë është e dobishme nqs doni të flini më shumë dhe në veçanti për një gjumë të thellë. Kjo nuk është për t'u habitur: yndyrnat omega 3 reduktojnë ankthin dhe pagjumësinë, mbështetur nga dëshmitë e mbi 1,200 individëve në 19 prova klinike, raporton JAMA.

"Përparimet në të ushqyerit tregojnë se cilësia e dobët e gjumit është e lidhur me një dietë të lartë,në karbohidrate, ndërsa një dietë e ulët e karbohidrateve, siç është dieta e Keto, korrespondon me një gjumë më qetësues, të pashqetësuar.  Në fillim kjo dietë mund të jetë shqetësuese por duhen vetëm pak ditë për tu mësuar. 

Dieta e Keto është e njohur   për të reduktuar ankthin. Megjithatë, duhet të kini kujdes në fazat fillestare të tranzicionit, efektet anësore të kalimit nga gjendja juaj normale në një gjendje ketonike sepse mund të çojë në nervozizëm dhe gjëndje emocionale jot ë mirë.  

 

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor