Orakulli i kuzhinës 14 Mars 2019

E vetmja mënyrë që mund të ruani makaronat për të nesërmen është kjo

Orakulli i kuzhinës

Shpesh jemi mësuar që ti ruajmë ushqimet jo vetëm makaronat, në frigorifer. Por makarona zakonisht mund të zgjasin deri në tre muaj në frigorifer. Ngrirja dhe shkrirja e tyre I bën ato më pak të shijshme.  Por nqs gjithmonë gatuani  një sasi më të madhe se ajo që duhet, ka një mënyrë për ti ruajtur ato. Nuk është nevoja ti ruani në ngrirje pasi makaronat mund të zgjasin deri në dy vite në frigorifer pa patur myk apo ndonjë bakter tjetër. Ju patjetër mund t’i ngrini spagetit por kur ato janë aldente pasi nqs janë të buta nuk do t’I rezistojnë ngrohjes dhe ftohjes disa herë.  

via GIPHY

Hapi  I dytë: Transferimi në frigorifer:  Makaronat duhet të jenë ftohtur plotësisht përpara se ti vendosni në frigorifer. Ose mund ti vendosni ato në një letër alumini derisa të ftohen e më pas t’I vendosni në frigorifer

Si të shkrirë dhe të përdorni makarona: Në frigorifer, makaronat e gatuara do të zgjasin deri në tre muaj. Kur të jeni gati për të shkrirë, transferojini ato nga ngrirja në pjesën e poshtme të frigoriferit.

Pastaj hidhni makaronat në ujë të valuar ose në mikrovalë për ti ngrohur. Ju gjithashtu mund t’I përdorni ato në këtë mënyrë: nqs jeni duke gatuar supë mund t’I hidhni në vend të ndonjë forme tjetër.  

 

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor