Pastrimi 12 Mars 2019

Këtu janë 4 objektet në shtëpi që duhet t’i lani patjetër ÇDO DITË

Pastrimi

E dimë që jeni të zënë me punë të ndryshme dhe ndoshta koha nuk ju del të mbani pastër çdo ambient të shtëpisë gjithmonë . Pastrimi I përdidtshëm do të ishte një lehtësim I madh në shtëpinë tuaj për most ë përmendur më pas dhe bakteret e shumta. Për një ndjesi të freskët dhe të pastër këto janë pjesët e shtëpisë që duhen larë gjithmonë:

Peshqirët: Janë një ng gjërat që përdorim gjithmonë jo vetëm për të fshire duart por edhe për tavolinën ose lavamanin. Ato nuk janë të pista sepse ne I fshijmë gjërat pasi I kemi  larë por nqs ju fshihni pjatat me to, ky end konsiderohet si më I pisti I kuzhinës sipas një studimi nga USDA. Dhe e njëjta gjë vlen edhe për peshqirët e vegjël në banjën tuaj, sipas Carolyn Forte, drejtor i Laboratorit të Pastrimit në Institutin e Mirëmbajtjes  peshqiret e dorës mbajnë shumë baktere nëse ju I përdorni ato gjatë një dite të tërë.

Banaku I kuzhinës: Kur mendoni për sendet që vendosni në to (çelësat e makinës, postën, çantën tuaj, celularin) është e pamundur të injoroni se sa të pista janë. Kështu që ju duhet të fshini dhe të dezinfektoni çdo ditë.

Lavamani I kuzhinës: Ju mund të mendoni se pas larjes së duarve ose pjatave, lavamani juaj do të jetë aq i pastër sa mund të jenë dhe enët e lara. Përkundrazi ju keni lën pas një shumicë me baktere. Duhet të përdorni një sfungjeri të ri për ta larë atë dhe më pas most ë përdorni më ujin.

Pllakat e shtëpisë: Nëse keni gatuar darkë drekë ose çdo gjë tjetër ju duhet të lani menjëherë pllakat ose parketin. Pasi ushqimet apo papastërtitë që gjenden aty do ti merrni dhe me vete në krevat.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor