Pastrimi 6 Mars 2019

Bëni kujdes kur pastroni shtëpinë; këto gabime mund të ndikojnë në shëndetin tuaj

Pastrimi

Ju mendoni se jeni duke bërë një punë të mirë për të mbajtur larg bakteret, duke e pastruar shtëpinë çdo ditë, por mund të dëmtoni shëndetin tuaj me këtë proces.

Kur pastroni pluhurat: Dihet se pluhuri ju bën të teshtini. "Pluhuri është një shkaktar i zakonshëm për simptomat e astmës dhe alergjisë", thotë Jennifer Caudle,një mjeke dhe profesoreshë e asociuar në Roëan University School of Osteopathic Medicine. Por a e dini se pluhuri në të vërtetë mund të jetë toksik? Një meta-analizë nga Universiteti i Xhorxh Uashingtonit zbuloi nivele jo të shëndetshme të kimikateve në pluhur që mund të shkaktojnë gjithçka nga ndryshimi i hormoneve deri tek astma madje edhe ndaj kancerit.

Aroma e detergjenteve që pastroni: Pastruesi juaj mund të ketë era limon ase lule, por fatkeqësisht, kjo është për shkak të disa kimikateve toksike vërtet të keqija, sipas Anne Steinemann, një profesoreshë e inxhinierisë në Universitetin e Melburnit në Australi. "Në studimet e popullatës sime kombëtare, kam gjetur se një e treta e popullësisë raportojnë efekte të padëshirueshme shëndetësore nga produktet e konsumit të parfumuar, siç janë freskuesit e ajrit, deodorantët, detergjentët e rrobave,  vajrat esenciale, qirinj aromatike, spërkatësit dezinfektues -shpërblimi i detergjenteve dhe llojeve të tjera të produkteve aromatike ", thotë ajo." Problemet e zakonshme shëndetësore nga ekspozimi ndaj produkteve të pastrimit me aromë përfshijnë migrenën, sulmet e astmës, vështirësitë në frymëmarrje, marramendje, konfiskime, vjellje dhe skuqje të lëkurës.

Rregulli i artë i pastrimit (dhe parandalimi i helmeve): Mos përzieni kurrë pastrues me zbardhues klori dhe ato me amoniak së bashku. "Përzierja e zbardhuesve dhe amoniakut mund të çojë në formimin e avullit të kloramines, i cili është toksik nëse e thithni.

 

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor