Kujdesi per trupin 18 Shkurt 2019

Mësoni tani nga çfarë shkaktohen strijat dhe si mund të shpëtoni prej tyre

Kujdesi per trupin

Në momentin që një vajzë fillon të rritet një nga probolemet fizike që e shqetëson janë strijat. Por për ti parandaluar dhe për tu kujdesur duhet të dimë nga vijnë ato fillimisht që t’i paraprijmë. Vendet më të zakonshme që shfaqen shenjat e strijave që janë zona ku ndodhet dhjami i tepërt  ose zonat e dendura të muskujve, të tilla si stomaku, gjoksi, vithet, kofshët, krahët e sipërme dhe kudo tjetër që ka ndodhur rritja ose tërheqja e shpejtë e lëkurës.

Ato gjithashtu shkaktohen nga pabarazitë e hormoneve dhe më shpesh nga luhatjet e papritur në peshë ose rritje. Ky ndryshim i shpejtë në formën ose madhësinë e trupit shkakton tërheqje të lëkurës duke çuar në një humbje të elasticitetit.

Si të shpëtojmë nga këto shenja: Strijat janë në thelb plagë. Ata zakonisht zbehet me kalimin e kohës dhe për disa njerëz ata zhduken krejtësisht, por jo për të gjithë ... Për ata që janë në një mision për të hequr qafe shenjat e shtrirjes më e mirë do të ishte ti parandalonit. Por nqs tashmë i keni atom und ti zbehni me anë të vajrave të ndryshëm. Një mënyrë tyjetër është prija e shumtë e ujit i cili dihmon në mbajtjen e lëkurës tuaj të hidratuar, të shëndetshme, të ndritshme dhe të butë dhe mund të ndihmojë në përmirësimin e elasticitetit të lëkurës dhe zbehjen e strijave. Ushtrimet gjithashtu mund t’ju ndihmojë.

 Përfitimet shëndetësore të stërvitjes janë fantastike. Në aspektin e lëkurës sonë, stërvitja promovon antioksidantë dhe na jep një rrjedhje të mirë të gjakut, e cila është e rëndësishme për stimulimin e kolagjenit të ri.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor