Kujdesi per trupin 12 Janar 2019

Këto janë 4 sekretet që fshihen pas aromës së keqe të trupi tuaj

Kujdesi per trupin

Ndonjëherë erërat nuk mund të trajtohen vetëm me parfum, sapun dhe dush.. Këtu janë disa faktorë që pse ndonjëherë ndjeni një aromë jo të mirë në trupin tuaj:

Ushqimet pikante: Disa ushqime që përmbajnë sulfur janë ato që shkaktojnë erë të keqe të trupit. Ushqime të rënda si hudhra, kerri ose erëza të tjera i lëshojnë këto gazra kur trupi juaj i nxjerr me djersën. thotë Marie Jhin, dermatolog.

Stresi: Është e thjeshtë stresi tek shumica e njerëzve shkakton: djersitje. Djersitja është një përgjigje e natyrshme ndaj stresit, por është dhe djersa më e pakëndshme.

Kur keni pirë shumë alkool: Ndërsa alkooli kalon përmes qarkullimit të gjakut, një pjesë e tij del nga fryma dhe djersa. "Trupi trajton alkoolin sikur të ishte toksik dhe prandaj përpiqet ta thyejë atë dhe ta nxjerrë atë sa më shpejt që të jetë e mundur", - thotë Buddy T., ekspert i "About.com" për alkoolizmin.

Reçipetat: Pranoje: dhe ti ke veshur një ose dy ditë me radhë të njëjtat reçipeta. Materiali i tyre prek  sqetullat tuaja dhe pjesën midis gjoksit të cilat djersiten më shumë dhe mbajnë më shumë lagështi. Shpesh aroma e keqe vjen pikërisht prej tyre.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor