Orakulli i kuzhinës 11 Janar 2019

Mos e hidhni më ujin e makaronave; do t’ju duhet për të gatuar në këtë mënyrë

Orakulli i kuzhinës

Makaronat janë një nga ushqimet më të lehta për tu gatuar, dh enjë person që nuk ka gatuar kurrë mundet ti bëjë. Megjithatë, kjo detyrë e lehtë ka më shumë truke se sa mund të keni menduar.  Ruajtja e ujit të makaronave është një prej tyre. Megjithatë, shpesh është një nga hapat që harrohet. Uji i makarona është lëngu i mbetur nga gatimi i tyre, dhe është i mbushur me niseshte. Megjithëse mund të jo shumë e pastër për tu përdorur kjo është çelësi për një salcë super të mirë, dhe një pjatë të bukur me pasta.

 

Çfarë duhet të bëni me ujin e makaronave? Pasi ato janë gatuar hiqini  nga tenxherja duke përdorur dhe lëreni ujin ën fundin e tiganit. Duke mbajtur vetëm një pjesë të këtij uji shtoni salcë në tenxhere dhe përziejini e më pas shtoni makaronat. 

 

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor