Kuriozitete 11 Janar 2019

“Çiftet që zihen kanë një marrëdhënie më të fortë”, kështu ka vërtetuar studimi i fundit

Kuriozitete

Sipas sondazheve të fundit, 44% e çifteve të martuara besojnë se zëniet më shumë se një herë në javë i ndihmojnë ata të mbajnë marrëdhënie të shëndetshme dhe produktive për një kohë të gjatë. Në fakt, çiftet që diskutojnë shpesh, por gjithnjë në mënyrë paqësore, kanë më shumë gjasa të qëndrojnë së bashku, sepse, pavarësisht nga keqkuptimet e vogla, e dinë se dashuria e tyre është e vërtetë dhe e sinqertë. Zëniet janë një shenjë e një marrëdhënieje të pjekur. Konflikti i vazhdueshëm shmangia nuk është sigurisht mënyra më e mirë për të ndërtuar një marrëdhënie afatgjatë. Përkundrazi, nëse mund të flisni dhe të qartësoni mos pëlqimet tuaja, kjo do të thotë që ju jeni gati për ta çuar dashurinë tuaj në një nivel tjetër.

 

Njerëzit e pjekur nuk përdorin sulme personale ose të bërtitura. Në vend të kësaj, ata gjithmonë përpiqen të arrijnë një kompromis dhe të përmirësojnë marrëdhëniet e tyre me ndihmën e një argumenti të shëndoshë. Fakti që ju jeni gati për të përballuar të gjitha dhimbjet dhe shqetësimet e zënieve për të marrë një rezultat më të mirë në të ardhmen mund të jetë një shenjë e dashurisë suaj të vërtetë. Për të krijuar besim në marrëdhënien tuaj, ju nuk duhet të qëndroni të qetë. Përkundrazi, është e nevojshme që t'i afroheni partnerit tuaj me një mendje të hapur, duke marrë përgjegjësinë për veprimet tuaja dhe duke dëgjuar njëri-tjetrin me kujdes. Meqë argumenti është një nga format kryesore të komunikimit dhe më e ndershmja, me të vërtetë ndihmon për të përshpejtuar ndjenjat e intimitetit, besimit dhe lidhjes dhe për të mësuar partnerin tuaj se si të komunikojnë me ju në një mënyrë më produktive.

 

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor