Kujdesi per fytyren 10 Janar 2019

Vetëm në 1 minutë dhe do të keni sy të shndritshëm dhe të çlodhur si gratë japoneze

Kujdesi per fytyren

Kur fillojmë të rritemi, plakja duket më shumë në sytë tanë. Ato duken të lodhur dhe qepallat nuk janë më si më parë, ato zbresin poshtë dhe krijojnë rrudha të vogla. Madje këto rrudha mund të bëhen të thella për shkak të ënjtjes së fytyrës. Një masazh i veçantë i quajtur Shiatsu mund të ndihmojë rinovimin dhe "rivendosjen" e zonës rreth syve në gjendjen fillestare. Shiatsu ndryshon nga llojet e tjera të masazhit sepse lëvizjet e tij të vetme janë duke shtypur pika të caktuara në fytyrë. Kryesisht kryhet nga gratë japoneze dhe ndoshta kjo është sekreti i bukurisë dhe i rinisë që ato kanë.

Një mënyrë tjetër është ngritja e vetullave : Zona e presionit: skajet e brendshme dhe të jashtme dhe në mes të vetullaveTregoni indeksin, unazën dhe gishtat e mesëm në këto pika dhe shtypini. Koha: 7 sekonda

Për të mënjanuar fryrjen e syve: Zona e presionit: këndi i brendshëm i syrit midis syrit dhe kockës së hundës. Vendosni gishtat e tregues në këto vënde dhe bëni një lëvizje të pjerrët që nuk lëviz lëkurën. Ju gjithashtu mund të bëni një "pirun" me gishtat tuaj të mesëm dhe të indeksit dhe shtypni të dy qoshet e jashtme dhe të brendshme të syrit në të njëjtën kohë.Koha: 3 sekonda

Për të hequr rrudhat poshtë syve: Zona e presionit: nën sytë e kockave. Vendosni indeksin, mesataren dhe gishtat e unazës në pikat dhe shtypni.Koha: 10 sekonda. Këto ushtrime mund të bëhen veçmas ose të kryhen si masazh në fytyrë me teknikën Shiatsu.

 

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor