Aktualitet 7 Nëntor 2018

Publikohen të dhënat alarmuese «Pesticidet po shkaktojnë kancer, 450 raste të reja në Shqipëri»

Aktualitet

pesticide danger cancer

Pesticidet që u hidhen produkteve bujqësore, por dhe kimikatet që janë në përbërje të objekteve të ndryshme janë shkak i rritjes së numrit të personave të prekur me kancer në Shqipëri. Në Kongresin e 13-të të sëmundjeve të gjakut është theksuar se në Shqipëri regjistrohen 450 raste çdo vit, duke mos bërë më dallim nga shtetet që e kanë ndezur sinjalin e alarmit. Kreu i Shoqatës se Mjekëve Arben Ivanaj kërkoi kërkoi më shumë kujdes  në përzgjedhjen e mallrave të konsumit.

''Shtimi i faktorëve agresivë ndaj shëndetit tonë në jetën e përditshme dhe rritja e sensibilitetit dhe regjistrimit të këtyre sëmundjeve ka bërë që të kemi një shtim relativ të këtyre të sëmurëve dhe në Shqipëri ashtu siç konstatohet në vendet e tjera të Europës.  Cilësia e jetës dhe të jetuarit shëndetshëm është shumë e rëndësishme. Të ruhemi nga gjërat abuzive të tepërta dhe të merremi me sport. Kanceri i gjakut prek të gjitha grupmoshat, duke mos kursyer as të rinjtë, të cilët janë po aq në risk sa të moshuarit apo duhanpirësit.''-përfundoi ai.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor