Guide per shendetin 7 Nëntor 2018

Çfarë i ndodh trupit tuaj gjatë dimrit/ si të veproni dhe të kujdeseni për të

Guide per shendetin

jhk

Lëkura e thatë dhe e plasaritur gjatë muajve të ftohtë është mjaft e zakonshme, por a e dini për këto detaje të tjera që i ndodhin trupit tuaj vetëm kur vjen dimri?! Hidhini një sy:
Keni dhëmbë të ndjeshëm: Ndjeshmëria e gojës mund të shkaktohet nga ajri i ftohtë i dimrit, sidomos nëse keni probleme ekzistuese siç janë frakturat e holla në dhëmbët tuaj
Pacientët që kanë diabet duhet të jenë veçanërisht të kujdesshëm kur përballen me kushte ekstreme të motit . Ngrohja ekstreme me mot të ftohtë inkurajon trupin tuaj për të liruar hormonet e stresit kjo mund të kontribuojë në rezistencën ndaj insulinës. Diabetikët, në veçanti, duhet të përshtaten me kushtet e motit të ftohtë dhe të ngrohtë ngadalë dhe të shmangin ekspozimin e zgjatur ndaj kushteve ekstreme dhe të kontrollojnë sheqernat më shpesh për të siguruar diabeti të mbahet në control.
Probleme me sytë: Kujdes me sytë gjatë të ftohtit. Ekspozimi i tepërt në temperature të ftohta ndikon në shikimin tuaj.
Probleme me zemrën: Kjo ndodh zakonisht tek të moshuarit dhe ata që vuajnë nga sëmundjet kardiovaskulare.Rreziku është në rritje sepse trupi përpiqet të ruajë nxehtësinë dhe rrit presionin në zemër. Kjo e fundit duhet të punojë fort që të furnizojë gjakun tek gishtat e duarve dhe këmbëve.
Luhatje humori: Moti i ftohtë ka ndikim të fortë në gjendjen tuaj shpirtërore. Rënia e temperaturave nënkupton më pak ditë dhe dritë.
Rrjedhimisht, trupi merr më pak vitaminë D: Mungesa e dritës dhe vitaminës shkakton depresion dhe çrregullime humori.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor