Kujdesi per trupin 5 Nëntor 2018

“Me çdo kusht!”/ 5 ndryshimet e trupit që kanë nevojë për vëmendjen tuaj

Kujdesi per trupin

fjtyu

Çfarë ndodh nëse së bashku me disa simptoma të padëmshme, jeni duke injoruar edhe një problem më serioz që tregon se ekziston një sëmundje e caktuar?

Ia vlen të dini t’i dalloni këto ndryshime për të kuptuar nëse diçka nuk është në rregull, kështu që ju mund ta zbuloni sëmundjen në kohë.Ja se cilave sinjale të trupit duhet t’u kushtoni më shumë vëmendje:

Buzët e thata ose të plasaritura
Lëkura e thatë që copëzohet është një shenjë e qartë e një alergjie. Në këtë rast, kushtojini vëmendje kozmetikës që përdorni, si dhe produkteve të higjienës orale, ushqimit që hani dhe madje edhe ilaçeve.

Çarjet në skajet e gojës tregojnë mungesën e vitaminave B, A dhe E. Nëse keni edhe thatësi në sy, gojë të thatë dhe probleme me sistemin tuaj të tretjes, ju duhet të vizitoni një mjek sepse mund të jetë një kombinim i simptomave specifike për një sëmundje autoimune të quajtur Sindromi Sjögren.
Rënia e Vetullave
Jo vetëm që janë një tendencë aktuale vetullat e trasha, por ato janë gjithashtu një indikator i madh shëndetësor.

Rënia periodike e qimeve të vetullave është mjaft normale, por nëse vëreni një rënie të tepruar të qimeve në vetulla, si dhe shfaqjen e njollave të tullacllëkut ose madje edhe rënien e plotë të vetullave, vizitohuni menjëherë nga një mjek.Ajo mund të lidhet me një nivel të tepërt ose të pamjaftueshëm të aktivitetit të tiroides.

Thonj që thyhen
Ne jemi të gjithë të vetëdijshëm se si mund të duken thonjtë e shëndetshëm. Çdo ndryshim në ngjyrën ose strukturën e tyre është një sinjal alarmant.

Thonjtë e hollë dhe të zbehtë mund të jenë një shenjë e anemisë dhe mungesës së hekurit në trup, ndërsa zverdhja mund të tregojë çrregullime të mëlçisë dhe traktit tretës ose një infeksion fungal.

Njolla të bardha dhe vijat përgjatë thonjve tregojnë mungesën e zinkut, bakrit dhe jodit dhe thonjtë mund të bëhen shumë të brishtë kur përballen me mungesën e vitaminave, kalciumit, hekurit dhe beta-karotenit në trup.

Buzë të zbehta
Ka shpjegime të ndryshme për sëmundje të ndryshme. Nëse kufiri i kuq i buzës së poshtme enjtet dhe ka flluska të vogla që shfaqen në të, ka të ngjarë që jeni shumë të ndjeshëm ndaj rrezeve ultravjollcë.

Ajo çfarë mund të bëni në këtë situatë është zvogëlimi i ekspozimit ndaj diellit me ndihmën e kozmetikës që mbrojnë ndaj rrezeve të diellit. A ka pjesa në mes e buzës të njëjtat simptoma? Kjo flet për neurozën vegjetative.

Marrja e qetësuesve do të bëhet një pjesë e rëndësishme e trajtimit së bashku me pomadat anti-inflamatore. Ënjtjet dhe skuqjet e forta në të gjithë buzën tregojnë një reaksion alergjik – kushtojini më shumë vëmendje kozmetikës suaj dhe pastës së dhëmbëve dhe vizitoni një alergolog.

Burimi: Supershendeti.com

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor