Floket 11 Tetor 2018

Flokë pa shkëlqim dhe të djegur? Këto janë gabimet që bëni çdo ditë

Floket

fhfgh

Bukuria përbëhet nga shumë gjëra. Por njëra nga këto është thelbësorja: flokër. Nqs ato mbahen mirë luajnë një rol kyç në krijimin e një imazhi unik dhe tërheqës. Disa nga gabimet që bëni dhe ndikojnë në mos mbajtjen e mirë të flokëve janë:
1-Zgjedhja e shampoos së gabuar: Zgjedhja e shampos është vendimtare për kujdesin e flokëve. Për të shmangur pasojat e dëmshme, sigurohuni që shampo i përshtatet llojit tuaj të flokëve.
2- Kur I lani flokët shumë shpesh ose shumë rrallë: Nëse flokët tuaj janë të yndyrshëm, është e këshillueshme që të lani flokët një herë çdo 1-2 ditë. Në të kundërt mund ti lani një herë në 3-4ditë.
3-Përdorimi I gabuar I shampos: Varet nga gjatësie e flokëve tuaj. Mos përdorni më shumë se sa duhet! Çdo gjë e tepërt është e gabuar.
4-Temperatura e gabuar e ujit: Shumë njerëz përdorin ujë tepër të nxehtë kur lajnë flokët e tyre. Ky është një gabim serioz. Uji i nxehtë heq bojën nga flokët e lyer dhe aktivizon gjëndrat që prodhojnë vaj. Idealja do të ishte të përdornit ujë të ngrohtë ose të vakët - kjo do të ndihmojë në zbutjen e sekrecioneve të gjëndrave të vajit, largimin e papastërtisë dhe përmirësimin e qarkullimit të gjakut.

hfgjghj

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor