News 18 Korrik 2015

Manaferrat rrisin pjellorinë

News

Manaferra rrit mundësinë për t’u bërë baba, pasi përmban nivele të larta të vitaminës C dhe magnez.

Sipas hulumtuesve, ajo luan rol të rëndësishëm në mbrojtjen e spermatozoideve kur meshkujt janë të stresuar.

Studimi i realizuar në laboratorin e Lwrence Berekeley në SHBA konstatoi se burrat që kishin konsum të lartë të vitaminës C, kishin 20% më pak dëme në ADN e spermetozoidëve. Sipas mjekes Julie Wilson, manaferrat rrisin pjellorinë si tek meshkujt ashtu edhe tek femrat.

“Manaferrat sigurojnë të njëjtën sasi vitamine C njësoj si rrushi”, vazhdon mjekja Wilson.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor