Probleme te perditshme 11 Korrik 2018

Uthulla e mollës mund t'ju dobësoje, por nëse bëni këto gabime asgjë nuk do të përfitoni

Probleme te perditshme

forbikww

Jeni duke pirë uthull molle çdo ditë sepse keni lexuar dhe keni dëgjuar për përfitimet e shumta shëndetësoretë saj? Epo keni absolutisht të drejtë, sipas studimeve e provave të shumta laboratorike është vërtetuar se uthulla e mollës është e aftë të ndërveprojë në shumë procese metabolike duke ulur nivelin e sheqerit në gjak, duke redultuar yndyrëm, përshpetjuar organizmin e shumë gjëra të tjera.
Megjithatë, vetëm për shkak se uthulla e mollës konsiderohet eliksiri i shëndetit, nuk do të thotë që ju ta konsumoni pa kriter apo në çfarëdo lloj forme.
Me fjalë të tjera, ndiqni të gjitha këshillat e mëposhtme për të shmangur të gjitha efektet negative të uthullës së mollës në organizëm.
E pini të paholluar në ujë
Uthullën e mollës duhet ta konsumoni të tretur në ujë gjithmonë në raportin 1:2 (uthull-ujë) sepse aciditeti me siguri do të irritojë fytin, ezofagun dhe stomakun.
Pijeni me pipzë
Edhe pasi të jetë holluar , uthulla e mollës mund t’ju dëmtojë dhëmbët, ndaj mënyra më e mirë është ta konsumoni me pipzë.
E pini pas vaktit kryesor
Momenti më i përshtatshëm për të pirë uthull molle në mënyrë që të përfitoni maksimalisht , është në mëngjes esëll ! Duhet të prisni të paktën 20 minuta para se të hani diçka. LIVING

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor