Uncategorised 16 Prill 2018

Pas skandalit të facebook-ut Marc Zuckerberg nxjerr listën e informacioneve që duhen fshirë nga çdo profil

Uncategorised

facenetoe

Me biliona përdorues aktivë, rrjeti social facebook është një ndër hapësirat virtual të komunikimit me ndikimin më të madh në shoqërinë e sotme. Njerëzit duket se ndajnë çdo gjë në këtë paltformë, por sipas ekspertëve njerëzit duhet të jenë të aftë të bëjnë një filtër të informacionit që duhet të ndajnë me të tjerët dhe informacionet e ashtuquajtura private. Skandali i fundit i Cambridge Analytica ka bërë që shumë njerëz të vënë në dyshim rolin që Facebook luan në jetën e tyre. Të shqetësuar për privatësinë e tyre, miliona njerëz kanë fshirë llogaritë e tyre.Por nëse nuk dëshironi të merrni një vendim të tillë drastik, atëherë fshini 12 gjërat e mëposhtme nga profili juaj.
1. Ditëlindja
2. Numri i telefonit
3. Shumica e "miqve"
Profesori i psikologjisë së Oxfordit Robin Dunbar është i mendimit se një njeri mund të mbajë në jetë jo më shumë se 150 marrëdhënie të qëndrueshme.
4. Fotot e fëmijëve
5. Informacione të detajuara rreth tyre ! Oraret e shkollës, vendin ku studiojnë, ditët e pushimit. Postet që mbartin të tilla informacione duhen reduktuar.
6.Vendndodhjen tuaj
7. Kur dhe ku po shkoni për pushime
8. Statusi i marrëdhënies tuaj
10. Faqet e brendshme të pasaportës suaj

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor