Art Craft 26 Mars 2018

Vezë Pashke me figura dhe muline; kostoja dhe teknikat

Art Craft

vezelibvvingl

Një ide interesante do të ishin ngjitëset 3D mbi vezë, të cilat i gjeni në dyqanet që shesin produkte për fëmijë, si “Jumbo”. Ne zgjodhëm këto flutura me ngjyra fantastike, që duket sikur kanë qëndruar mbi vezë si mbi një lule. Dekorimi më i thjeshtë dhe më i shpejtë nga të gjithë. Nga ana tjetër, edhe fijet me ngjyra që mund të ngjisni përreth vezës janë po aq të bukura vetëm se duan pak më tepër kohë! Me këtë mënyrën e dytë me siguri do pëlqeheni më shumë!

Kostoja: 500 leke (2 pako me flutura-ngjitese).

Këshilla: Mund te zgjidhni cfaredolloj ngjitesesh per vezet, vetem sigurohuni te mos jene as shume te medha, as shume te vogla ne raport me vezet. Ngjiteset tredimensionale kane zakonisht dy shtresa. Njera sherben per t’i fiksuar diku, tjetra krijon efektin e vertete vizual. Ngjiteset jane bere per siperfaqe te sheshta, kurse vezet jane rrumbullake, prandaj kerkojne pak me teper kujdes kur ngjiten, sidomos ne vezet delikate.

Detaje në dekorim: Sigurohuni qe imazhet 3D qe do te aplikoni te pershtaten me frymen e festes. Ne rastin konkret, fluturat jane nje nga simbolet e Pashkeve, keshtu qe i shkojne mjaft per shtat atmosferes. Ne servirje, prane vezeve vendosni dhe lule, pasi keto te dyja rrine mire bashke.
Nga Gentian Minga, Fotografia Armand Habazaj

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor