Guide per shendetin 23 Janar 2018

Llojet e dhimbjeve fizike që lidhen direkt me gjendjen emocionale

Guide per shendetin

psikosmo
Quhen dhimbje psikosomatike dhe janë shqetësime me simptoma fizike që NUK kanë shpjegime mjekësore. Fjala vjen nga termi ‘psikik’ që i referohet një gejndje mendore dhe ‘somatik’ që i referohet përfshirjes së trupit tonë.
Dhimbjet psikosomatike evidentojnë limitet e mëdha që ka mjekësia alopatike. Kur sëmundja ka origjinë psikosomatike, barnat nuk janë në gjendje ta përmirësojnë situatën sepse në të vërtetë, në trup, nuk ka reaksione biokimike pasi ‘sëmundjen’ e prodhon mendja jonë.

Cilat janë 7 shqetësimet më të shpeshta?

1. Dhembja e kokës
2. Dhembja e barkut apo dhembjet abdominal
3. Lodhje e vazhdueshme
4. Ekzemat, dermatitet, herpes etj…)
5. Dhimbje të forta menstruale
6. Dhimbje shpine
7. Diegje të stomakut

Shqetësime gjithashtu të prodhuara nga ‘psikika’ e secilit janë sëmundjet mendore. Nëse do të gjeni mënyrën e duhur, pra të përdorni mendjen ashtu siç duhet, mund të ndikoni për mirë edhe në shqetësimet fizike.

Living/ Burimi: Psicoadvisor

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor