Cfare te vizitosh ? 20 Qershor 2013

Drilon Pogradec

Cfare te vizitosh ?

Burimet e Drilonit ndodhen afër fshatit Tushemisht dhe Gurras 4 km nga Pogradeci rrëzë kodrave dhe kanë një pamje të pakrahasueshme.

Këtë monument natyre mund ta vizitoni në qoftë se ndiqni rrugën Pogradec-Doganë-Shën Naum. Ai është një burim i madh gëlqeror që buron me rrjedhje vertikale të ujit në fund të bllokut gëlqeror duke vazhduar më pas rrjedhjen në Liqenin e Ohrit. Uji vjen nga Liqeni i Prespës përmes Malit të Thatë. Uji del jashtë si një burim i madh i vjen me një rrjedhje prej 7 m3 /sek. Ai është i rrethuar me bimësi të dendur dhe ka një botë të pasur kafshësh. Ky vend ka qenë i preferuar për të kaluar pushimet nga Mbreti Zog dhe nga Enver Hoxha. Ju mund të vizitoni shtëpinë e tij që tashmë është shndërruar në hotel dhe restorant.

ARTIKUJ TE NGJASHEM

  • Javor
  • Mujor
  • Vjetor